ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

ДС Нови Београд: Неспособна градска власт ствара комунални хаос

- A +
Демократска странкаБеоград, 24. августа 2016.

Одборничка група Демократске странке најоштрије осуђује прављење комуналног хаоса од стране неспособне градске власти, најновијом непромишљеном иницијативом о увођењу зонирања целом дужином Булевара Зорана Ђинђића и неких од попречних улица.

Представници градске власти су током предизборне кампање и месецима пре ње, са камерама, обилазили изградњу најављених 750 места, за шта је уложено више од 100 милиона динара. Помпезно су најављивали да ће тиме бити решен проблем паркирања на Новом Београду.

Након избора, крајње перфидно, препуштају одговорнима из Секретаријата за саобраћај да грађанима саопште нову одлуку – да ће убудуће плаћати паркинг и на оним паркинг местима које је Град још за време Ненада Богдановића пре 15 година направио или још и раније...

Шта се сада дешава? Више нико, ни становништво ни гости (они који долазе на посао, итд) не паркирају се на тим паркинг местима, него сви улазе у блокове који су уз улицу. Сада имамо хаос по блоковима од паркирања по тротоарима и зеленим површинама.

Инсистирамо да Секретаријат за саобраћај преиспита своју одлуку о зонирању. Ако је за време власти Демократске странке могло да се за 13 година направи 5.000 паркинг места на Новом Београду, без додатне наплате грађанима Београда, ваљда може садашња власт, која се хвали својим профитабилним предузећима.

Ако одбијају да укину зонирање, онда нека се обавежу да ће добар део од тог новог намета за грађане, уложити у прављење нових паркинга који не би – као сад – уништавали естетски изглед Булевара Зорана Ђинђића. Улажите у изградњу подземних гаража које не би смањивале зелене површине Новог Београда, које су већ угрожене.

Општински одбор Демократске странке Нови Београд

Повезане вести

Градоначелник Београда Драган Ђилас и председник општине Чукарица Зоран Гајић приликом обиласка радова на петљи ''Радничка'' (www.beograd.rs)

Градоначелник обишао петљу у Радничкој, саобраћај до Нове године

Београд, 29. августа 2013.Градоначелник Београда Драган Ђилас обишао је радове на другом северном вијадукту...
Градоначелник Београда Драган Ђилас, председник општине Нови Београд Александар Шапић, градска секретарка за образовање и дечју заштиту Љиљана Јовчић, са сарадницима, у обиласку радова на изградњи вртића (Танјуг)

Министарство финансија одузима средства локалним самоуправама супротно закону

Београд, 23. августа 2013.Градоначелник Београда Драган Ђилас изјавио је да је...
Трибина ОО ДС Нови Београд (Фото сервис ДС)

Милица Делевић и Љиљана Лучић на трибини ОО ДС Нови Београд

Београд, 24. априла 2013.У организацији Општинског одбора ДС Нови Београд одржана је трибина на којој су говориле...
Председник општине Нови Београд Александар Шапић приликом уручења кључева станова спортистима Ивани Максимовић и Емиру Бекрићу (www.novibeograd.rs)

Шапић уручио кључеве станова спортистима освајачима медаља

Београд, 22. јануара 2013.Председник општине Нови Београд Александар Шапић уручио је кључеве станова олимпијској...
Председник општине Нови Београд Александар Шапић са грађанима Бежанијске косе (ФоНет)

Шапић: Приближити општину грађанима

Београд, 17. јула 2012.Циљ руководства новобеоградске општине биће да у наредном периоду општину приближи грађанима који ће моћи директно да комуницирају са...