ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

За најтежи положај становника Ниша у последњих 50 година криви они који претходне четири године управљају градом

- A +
Демократска странкаНиш, 3. јула 2016.

Одборници Демократске странке, на предстојећој седници Скупштине града Ниша, гласаће против избора предлога кандидата СНС и њених коалиционих партера за руководство града Ниша. СНС и њени нови – стари коалициони партнери су у претходне четири године показали да не знају и не могу одговорно и успешно да управљају градом и да су за најтежи положај становника Ниша у последњих 50 година криви управо они који су и претходне четири године управљали градом.

ДС ће гласати и против именовања директора јавних предузећа, институција и установа, против предлога за руководства градских општина које ће уследити након поделе плена од стране радне групе СНС која ће одлучивати о расподели јавних предузећа и функција у Нишу.

ДС ће остати опозиција СНС против чије политике и нечасних дела се борила преходних 26 година с обзиром да је након ових избора грађанима коначно постало јасно да је СНС само друго име за СРС. Такође, коначно је постало јасно и да је поново на власт дошла црно-црвена коалиција која је деведесетих година грађанке и грађане Србије понизила, довела до ивице сиромаштва и водила ратове са земљама у окружењу.

Грађани Ниша добро памте како су живели под влашћу коалиције која је сада на власти и они нису гласали за градску власт која се формира ових недеља у Нишу. И то ће ДС јасно рећи у Скупштини града и против такве власти ће се борити свим расположивим средствима политичке борбе.

Одборници ДС у Нишу ће у Скупштини града Ниша и Скупштини градске општине Медијана у наредном периоду заступати интересе грађанки и грађана Ниша, у оквиру самосталних одборничких група ДС.

Градски одбор ДС Ниш

Повезане вести

Конференција за медије у Градском одбору Демократске странке у Нишу (Фото: Градски одбор ДС Ниш)

Демократе Ниша: Улагањем у културу и спорт улажемо у будућност

Ниш, 7. априла 2016.Култура и уметност су области друштвеног живота које у исто време представљају...
Конференција за медије у Градском одбору Демократске странке у Нишу (Фото: Градски одбор ДС Ниш)

Демократе Ниша: Образовање пред изборе 2016.

Ниш, 31. марта 2016.Однос власти према образовању и знању у Србији је јако лош. Доказ за ово су сумњиве дипломе, смањење плата...
Конференција за медије у Градском одбору Демократске странке у Нишу (Фото: Градски одбор ДС Ниш)

Демократе Ниша: Агонија запослених у ЈКП

Ниш, 25. фебруара 2016.На конференцији је говорио Миодраг Станковић, председник Градског одбора Демократске странке у Нишу. Агонија запослених у...
Конференција за медије у Градском одбору Демократске странке у Нишу (Фото: Градски одбор ДС Ниш)

ДС Ниш: Крајње време да се заустави урушавање институција

Ниш, 18. фебруара 2016.Крајње је време да се заустави даље урушавање институција и свега онога што је неопходно да би...
Миодраг Станковић, председник Градског одбора Демократске странке у Нишу и члан Председништва ДС (Фото: Градски одбор ДС Ниш, архива)

Миодраг Станковић: Научници више не станују у Нишу

Ниш, 14. фебруара 2016.Поштоване Нишлије, Ових дана пласирана је још једном вест да – нема вести. Не зна се, наиме када ће бити...