ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

ДС Зрењанин: Чија је одговорност?

- A +
Портпаролка Градског одбора Демократске странке Зрењанин Алиса Коцкар (Фото: Градски одбор ДС Зрењанин, архива)Зрењанин, 8. јуна 2016.

Демократе су на редовној конференцији за медије као поставиле питање како се борити против апатије и како грађанима може да се објасни да јесте важно да учествују у политичком животу Зрењанина, да је битно да се чују ставови већег броја људи и да сваки појединац заиста може да допринесе напретку града када се власт упорно понаша бахато и гази основне принципе добре управе – транспарентност и одговорност. Искључиво упорношћу, био је закључак, и то без одустајања и посустајања, колико год времена то трајало.

Ако Чедомир Јањић жели да буде поносни први човек града који је Бизнис партнер године, онда заиста мора да почне да одговара на питања, иначе неће имати чиме да се поноси, а још су мање шансе да ће га било ко видети као свог градоначелника у ког има поверења. Алиса Коцкар, портпаролка Градског одбора Демократске странке у Зрењанину, издвојила је три сета питања која изискују одговоре.

"Ко је спреман да преузме одговорност за кршење Закона о локалној самоуправи и Пословника Скупштине града Зрењанина? Зар нико?

Зашто град Зрењанин крије податке о запосленима у јавној управи од својих грађана? Зашто су питања субвенција, укњижених некретнина и других давања питања најстоже чувана од очију јавности? Ко је донео одлуку да се са Саветом за борбу против корупције не сарађује и зашто? Ко има право да донесе ту одлуку и зашто данас не стоји иза ње? Чија је то одговорност?

И зашто је реакција градске управе по питању обештећења Зрењанина изостала? Еко-чесме, односно, такозване фабрике воде нема и требало би да су менице одавно пуштене. Али, нису. Зашто? Колико год се идеја да неко треба да преузме одговорност чинила невероватном, неко заиста треба."

У протеклих седам, односно, четрнаест дана Демократска странка и грађани нису добили ниједан одговор, али то не сме да нас обесхрабри. Следећа станица је постављање одборничких питања, где ће господин Оливер Митровић заиста имати прилику да покаже да је, како сам каже, "само први међу 67 одборника и председник свих 67". Подједнако.

"Уколико и Скупштина буде нема као и наша градска управа, биће веома јасно шта има предност – интерес грађана или интерес појединаца именованих, изабраних и запослених у управи града. Но, једно је сигурно и данас – Демократска странка неће одустати од постављања питања све док истина не изађе на видело," закључила је Алиса Коцкар.

Градски одбор Демократске странке Зрењанин

Повезане вести

Одборница Демократске странке у Зрењанину Алиса Коцкар (Фото: Градски одбор ДС Зрењанин, архива)

ДС Зрењанин: Замислите да...

Зрењанин, 23. новембра 2016.Шеста седница Скупштине заказана је за 29. новембар. Власт је дочекала последњи тренутак да се заиста позабави проблемом јавних предузећа и сад...
Портпаролка Градског одбора Демократске странке Зрењанин Алиса Коцкар (Фото: Градски одбор ДС Зрењанин, архива)

ДС Зрењанин: Нова-стара власт, а све по старом

Зрењанин, 1. јуна 2016.На редовној конференцији за медије Градског одбора Демократске странке у Зрењанину закључено је да ће ипак све...
Портпаролка Градског одбора Демократске странке Зрењанин Алиса Коцкар (Фото: Градски одбор ДС Зрењанин, архива)

Зрењанин: Како је прекршен закон на конститутивној седници скупштине

Зрењанин, 25. маја 2016.Јуче је одржана конститутивна седница Скупштине града Зрењанина о којој...
Демократска странка

ДС Зрењанин: Запошљавање и запослени у јавном сектору

Зрењанин, 18. маја 2016.На редовној конференцији за медије Градског одбора Демократске странке у Зрењанину, портпаролка Алиса...