ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

ДС Зрењанин: Нова-стара власт, а све по старом

- A +
Портпаролка Градског одбора Демократске странке Зрењанин Алиса Коцкар (Фото: Градски одбор ДС Зрењанин, архива)Зрењанин, 1. јуна 2016.

На редовној конференцији за медије Градског одбора Демократске странке у Зрењанину закључено је да ће ипак све остати по старом иако је пре недељу дана формирана нова-стара власт.

Прво ни конститутивна седница није могла да буде одржана унутар закона. Чини се да је то једноставан задатак, али се испоставило да је ипак презахтеван јер Српска напредна странка никако да одлучи кога ће све да "пусти" у власт. То је застрашујуће. Затим је Центар за заштиту потрошача опоменуо новог председника Скупштине града да је скупштина у протекле три године донела више одлука којима су кршени закони, уредбе, али и Устав.

Ни то није било довољно, па је и Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности морао да затражи да се над нашом локалном самоуправом спроведе надзор и да се покрене поступак утврђивања одговорности због ускраћивања информација. "Савет Владе Србије за борбу против корупције захтевао је информације о броју запослених, о укњиженим некретнинама, о додељеним субвенцијама и о другим буџетским давањима. Град Зрењанин је одлучио да тражене податке не достави, иако је у законској обавези да то учини. Шта то Чедомир Јањић крије? Новозапослене у градској управи? Друга буџетска давања?", упитала је Алиса Коцкар, портпаролка демократа.

И, на крају, нови-стари градоначелник каже да се са радовима на изградњи фабрике воде каснило због "препрека и опструкција", али да је извесно да ће Зрењанин имати чисту воду до 11. јула. У исто време представници Групе Зилио причају другу причу и крај радова предвиђају за новембар или децембар. Питање преузимања одговорности је двојако – не само у контексту ко је одговоран што радови нису завршени, јер је то јасна ствар. Као најважније питање, Алиса Коцкар је издвојила: "У овом тренутку, заиста је време да се постави и питање зашто није покренут поступак пуштања меница када Група Зилио није испоручила договорено. Логично је – ако Вас и град који водите неко оштети, Ви имате и право и обавезу да реагујете. Ако реакција изостане, то може да значи само две ствари. Или сте у "дилу" или сте Ви препрека и време је да дате оставку, а не да преузмете још један мандат" и закључила да "можемо да причамо о доброј управи колико год хоћемо док живимо на Дивљем Западу где чак ни закони не важе, а како да се осећамо безбедно у свом и таквом граду питање је за милион долара."

Градски одбор Демократске странке Зрењанин

Повезане вести

Одборница Демократске странке у Зрењанину Алиса Коцкар (Фото: Градски одбор ДС Зрењанин, архива)

ДС Зрењанин: Замислите да...

Зрењанин, 23. новембра 2016.Шеста седница Скупштине заказана је за 29. новембар. Власт је дочекала последњи тренутак да се заиста позабави проблемом јавних предузећа и сад...
Портпаролка Градског одбора Демократске странке Зрењанин Алиса Коцкар (Фото: Градски одбор ДС Зрењанин, архива)

ДС Зрењанин: Чија је одговорност?

Зрењанин, 8. јуна 2016.Демократе су на редовној конференцији за медије као поставиле питање како се борити против апатије и како грађанима може да се објасни да...
Портпаролка Градског одбора Демократске странке Зрењанин Алиса Коцкар (Фото: Градски одбор ДС Зрењанин, архива)

Зрењанин: Како је прекршен закон на конститутивној седници скупштине

Зрењанин, 25. маја 2016.Јуче је одржана конститутивна седница Скупштине града Зрењанина о којој...
Демократска странка

ДС Зрењанин: Запошљавање и запослени у јавном сектору

Зрењанин, 18. маја 2016.На редовној конференцији за медије Градског одбора Демократске странке у Зрењанину, портпаролка Алиса...