ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Нови Сад: Проглашена изборна листа Демократска странка – др Вељко Крстоношић

- A +
Проглашена изборна листа Демократска странка – др Вељко Крстоношић (Фото: Градски одбор ДС Нови Сад)Нови Сад, 14. марта 2016.

Градска изборна комисија Новог Сада прогласила је изборну листу Демократска странка – др Вељко Крстоношић на изборима за нов сазив Скупштине града 24. априла 2016.

Предложена листа кандидата за одборнике је подржана потписима више од 2.400 пунолетних грађана Новог Сада и на гласачком листићу биће под редним бројем 6! Као што је раније већ саопштено, на листи Демократска странка – др Вељко Крстоношић, заједно са новосадским демократама, налазе се још и Нова странка, Демократски савез Хрвата у Војводини и Мађарски покрет. На листи Демократске странке налазе се имена кандидата за свих 78 места у Градској скупштини, а листа је друга по броју валидних потписа подршке, одмах после режимске коалиције у којој се налази више од десет партија и различитих параполитичких организација предвођених Српском напредном странком.

Листа Демократске странке је засад једина проглашена листа у чијем називу се налази и име човека за кога Новосађани могу гласати. Доктор Вељко Крстоношић је кандидат за градоначелника и први на листи, док су све остале странке своје листе назвале по својим партијским лидерима, рачунајући да ће тако лакше преварити бираче.

Српска напредна странка је из назива своје листе чак потпуно уклонила своје име и истакла само име премијера у оставци Александра Вучића, као да се он, а не неспособно локално страначко руководство, кандидује за нов незаслужен мандат у Градској кући. Тиме су на недвосмислен начин показали како су и сами свесни чињенице да у претходне четири године власти нису урадили ништа значајно што би суштински унапредило живот у граду. Зато се сада надају да ће незапамћена пропагандна кампања Александра Вучића, који се не "скида" с телевизијских екрана и насловних страна новина, сакрити њихов неуспех. Новосађани не би требало да пропусте прилику да им 24. априла покажу како су се поново прерачунали.

Градски одбор Демократске странке Нови Сад

Повезане вести

Демократска странка

ДС Нови Сад: Локална самоуправа и грађани таоци унутрашњег раздора у СНС

Нови Сад, 16. јуна 2017.Одборничка група Демократске странке у Скупштини Новог Сада захтева...
Представљање изборног програма и Тима за Нови Сад (Фото: www.021.rs)

Нови Сад: ДС представила изборни програм и Тим за Нови Сад

Нови Сад, 30. јануара 2016.Демократска странка у Новом Саду је предизборну кампању за локалне изборе почела...
Аутобуси СНС паркирани на зеленим површинама у Новом Саду (Фото: Градски одбор ДС Нови Сад)

Грађани Новог Сада и Војводине за СНС грађани другог реда

Нови Сад, 19. децембра 2015.Председник Покрајинског одбора Демократске странке Мирослав Васин и председник Градског одбора...
Демократска странка

ДС Нови Сад: Митинг СНС-а путујући циркус

Нови Сад, 18. децембра 2015.Градски одбор Демократске странке Нови Сад оценио је да је митинг СНС "путујући циркус" који ће грађани врло брзо...
Демократска странка

ДС Нови Сад: Нови скандал градске власти, непосредна погодба уместо јавног конкурса

Нови Сад, 17. децембра 2015.Градски одбор Демократске странке (ДС) у Новом...