ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Заједно за Крагујевац: Искрени договор са грађанима Крагујевца

- A +
Конференција за медије у Градском одбору Демократске странке у Крагујевцу (Фото: www.kragujevac.ds.org.rs)Крагујевац, 18. марта 2016.

"У име изборног штаба и целог победничког тима Демократске странке и Заједно за Шумадију желим да вас обавестим да смо ушли у изборну кампању листе под редним бројем један, Верољуб Верко Стевановић Заједно за Крагујевац (Демократска странка, ЗЗС). У овај смо посао ушли искрено и предано, свим срцем, са циљем да Крагујевчанима омогућимо крагујевачки избор и повратак права на локалну самоуправу", рекао је Бојан Стојадиновић на конференцији за медије Изборног штаба листе Заједно за Крагујевац (ДС, ЗЗШ).

Изборни циљ победничке листе није само победа и освајање више гласова од политичке конкуренције. Политичку вољу Крагујевчана није довољно програмски уобличити и изразити на изборима. Наук који смо извукли из октобарског искуства 2014. јасно нам је дефинисао циљ на овим изборима, а то је освајање најмање 44 одборничка места, тј. апсолутне већине у Скупштини града. То је једини начин да се политичка воља грађана Крагујевца и сачува од убацивања насртљивих интереса са стране и коруптивних притисака на изабране одборнике. Наше је дубоко и искрено уверење да је победничка листа Заједно за Крагујевац једини проверени чувар аутентичне изборне воље грађана Крагујевца јер су коалициони партнери који чине ову листу једине партије чије одборничке групе у Скупштини града нису учествовале у срамном мешетарењу и трговини мандатима у октобру 2014.

"Тај циљ је висок, али достижан. Потребно је само да Крагујевчани не апстинирају и да масовним изласком на изборе потврде и поруче да им је стало до крагујевачке самоуправе као свог права и носиоца развоја града.

Највећа препрека на путу ка реализацији овог циља јесте и биће угушена јавност и лимитирана слобода изражавања, у Србији и граду. Због тога ће главна узданица победничког тима Заједно за Крагујевац бити серија сусрета и разговора с грађанима под називом 'Искрени договор са грађанима Крагујевца'. У пет недеља пред нама носилац листе и наш кандидат за градоначелника Крагујевца, Верољуб Стевановић, обићи ће све месне заједнице, сва села и насеља на територији града Крагујевца. Снага наше листе је у отвореним капијама и вратима градских дворишта и сеоских авлија, у срдачности пријема Крагујевчана и искрености наших разговора над нашим Програмом повратка на пут развоја Крагујевца", закључио је Стојадиновић.

Председник Градског одбора Демократске странке, кандидат за народног посланика ДС-а и одборника у Скупштини града Крагујевца Душан Обрадовић истакао је да су представници коалиције Заједно за Крагујевац већ месецима на терену и подсетио да се Демократска странка са својим коалиционим партнерима из Заједно за Шумадију, грађанима и истакнутим интелектулацима, заправо спремала за изборну 2016. годину још од августа 2014. године.

"Имали смо период заједничке власти, а након тога као што знате карантинска већина прекршила је изборну вољу грађана Крагујевца, што је довело до тога да последњих годину и по дана апсолутно немамо ниједну инвестицију, апсолутно не можемо да кажемо да овим градом струји енергија која би се могла назвати достојном једног универзитетског града, културног и привредног центра. Демократска странка сматра да су теме попут социјале, образовања, наравно и здравства, веома важне у овој кампањи, сваки план и пројекат представићемо у искреном разговору са грађанима. Говорићемо наравно и о инвестицијама што је важан аспект овог града и његовог развоја. Имамо могућност и да им кажемо шта смо то урадили у пређашњем периоду како са нивоа локалне власти тако и са нивоа републичке власти. То је препорука да се у Крагујевцу може много више урадити."

Стално се говори о томе да је једини начин доћи новца заправо стално инвестирање и то очигледно актуелна власт не разуме.

"Сматрамо да је одвајање за социјалу у Крагујевцу није трошак већ жеља да сви имају једнаке шансе и да грађани Крагујевца живе достојанствено. Веома често се из области социјале злоупотребљавају пројекти, где имамо партије или групе грађана које праве фиктивне пројекте, где се црпи новац из буџета а пројекат се никада не реализује. Данас имамо странке које врше власт и злоупотребљавају тај део буџета.

Тема здравства увек актуелна, а које у Крагујевцу већ годинама трпи због непостојања градске болнице. Наше предизборно обећање је оснивање градске болнице која би била намењена искључиво грађанима Крагујевца.

Осим тога образовање је нешто што се на примеру владе Војводине доста добро показало пре свега кроз ИПА фондове, фондове ЕУ, који су унапредили статус свих образовних установа. Сматрамо да Крагујевчани заслужују да њихова деца одлазе у школу веома мотивисана и да тамо проводе време са мотивисаним просветним радницима".

Крагујевац ће бити прва средина у Србији која ће направити ове искораке и промене које су веома важне. Промене ће кренути из Шумадије, пре свега из Крагујевца где људи имају свест да разликују важност и локалних и републичких избора.

Обрадовић је истакао да је велики оптимиста и да је сигуран да ће на локалним изборима излазност бити највећа до сада.

"Као што сам на почетку истакао, грађанима нудимо програм у коме имамо сијасет решења која ће директно побољшати стандард грађана. Крагујевац ћемо поставити на место које му припада. Није овде битно да ли смо 2, 3. или 5. у Србији. Битно је да грађани буду задовољни, да се осећају лепо у свом граду, а да свако ко дође у наш град стекне утисак уређене и задовољне средине", закључио је Душан Обрадовић.

Градски одбор Демократске странке Крагујевац

Повезане вести

Конференција за медије коалиције Заједно за Крагујевац (Фото: Градски одбор ДС Крагујевац)

Крагујевац: Коалиција Заједно за Крагујевац једина права опозиција

Крагујевац, 20. маја 2016.У новом сазиву градског парламента једина права опозиција биће у редовима...
Конференција за медије изборне листе Верољуб Верко Стевановић – Заједно за Крагујевац, Демократска странка, ЗЗШ (Фото: Градски одбор ДС Крагујевац)

ДС-ЗЗШ: Грађани у недељу бирају између две јасне опције

Крагујевац, 21. априла 2016.Представници листе Верољуб Верко Стевановић Заједно за Крагујевац (Демократска странка, ЗЗШ) још...
Конференција за медије изборне листе Верољуб Верко Стевановић – Заједно за Крагујевац, Демократска странка, ЗЗШ (Фото: Градски одбор ДС Крагујевац)

ДС-ЗЗШ: 24. априла крај понижавања грађана Крагујевца

Крагујевац, 5. априла 2016.Српска напредна странка, иако има и локалну и републичку власт, није успела да сачува статус...
Конференција за медије изборне листе Верољуб Верко Стевановић – Заједно за Крагујевац (Фото: Градски одбор ДС Крагујевац)

Крагујевац: Подршка коалицији ДС-ЗЗШ

Крагујевац, 1. априла 2016.Бивши одборник и шеф Одборничког клуба ЛДП-а (2012-2014) Марко Николић подржао је изборну листу Верољуб Верко Стевановић – Заједно...
Конференција за медије у Градском одбору Демократске странке у Крагујевцу (Фото: www.kragujevac.ds.org.rs)

Крагујевац: Захтевамо хитно отварање завршене деонице ауто-пута Крагујевац–Баточина

Крагујевац, 14. марта 2016.Ових дана када је у Србији актуелно отварање...