ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Нови Сад: ДС представила изборни програм и Тим за Нови Сад

- A +
Представљање изборног програма и Тима за Нови Сад (Фото: www.021.rs)Нови Сад, 30. јануара 2016.

Демократска странка у Новом Саду је предизборну кампању за локалне изборе почела представљањем кандидата за градоначелника Вељка Крстоношића и тима окупљеног око њега под називом "Тим за Нови Сад".

Према Крстоношићевим речима, ангажовање и одговорност у предстојећој кампањи биће тешко за све истински опозиционе странке. "Пут јесте тежак, али ће утолико бити веће и наше задовољство када стигнемо до циља. Наш циљ јесте да од нашег Новог Сада поново створимо добро место за живот. Актуелна, изразито неуспешна и нестручна градска власт, није креирала и у потпуности реализовала ниједан озбиљан развојни пројекат. Завршени су неки послови који су започети у мандату претходне власти, али оних великих, заиста значајних подухвата, који мењају град и живот у њему - нема ни у траговима", оценио је кандидат ДС-а за градоначелника и додао да је у изради предизборног програма учествовало више од 300 људи.

Како је нагласио, програм је конципиран тако да одговори на шест кључних питања будућег опоравка и развоја Новог Сада: како очувати препознатљиви идентитет Новог Сада који се круни и нестаје пред нашим очима, како оправдати кандидатуру града за европску престоницу културе, како подићи квалитет живота, унапредити солидарност и подстаћи равноправну укљученост свих грађана у заједницу, како зауставити емиграцију младих и искористити њихов потенцијал, како обликовати модел нове економске структуре Новог Сада и како изградити ефикасан комунални систем и управу?

Представљање изборног програма и Тима за Нови Сад (Фото: twitter.com/kenobibaby)Вељко Крстоношић је додао да је Демократска странка спремна да разговара са партијама, организацијама и појединцима у Новом Саду с којим дели исте вредности и с којим може постићи споразум о заједничком политичком деловању. "Разговарати можемо са онима који неће ни пре ни после избора улазити у коалицију са Српском напредном странком и њеним сателитима, који не купују гласове на изборима и који не сарађују с онима коју купују гласове", рекао је он.

"Тим за Нови Сад" чине: Вељко Крстоношић (доцент на Медицинском факултету), Илија Ћосић (редовни професор и дугогодишњи декан Факултета техничких наука), Мирјана Милорадов (редовна професорка Факултета техничких наука), Радмила Маринковић Недучин (редовна професорка Технолошког факултета), Слободанка Марков (редовна професорка Природно-математичког факлутета), Илија Танацков (редовни професор Факултета техничких наука), Горан Стојановић (редовни професор Факултета техничких наука), Ненад Симеуновић (доцент Факултета техничких наука), Бојан Константиновић (доцент на Пољопривредном факултету), Горан Радојев (асистент на Природно-математичком факултету), Душанка Сремачки (некадашња покрајинска секретарка за урбанизам), Рада Митровић (директорка покрајинског Завода за социјалну заштиту), те Радомир Кукобат (директор покрајинског Фонда за избегла лица).

У тиму су још Бранко Рондовић, Данило Чеман, Слободан Качар, Живко Макарић, Јелена Балашевић, Божидар Протић, Марија Вребалов, Стеван Латиновић, Димитрије Вукашин, Мира Челић и Тања Привизер.

(Извор: www.021.rs)

Повезане вести

Демократска странка

ДС Нови Сад: Локална самоуправа и грађани таоци унутрашњег раздора у СНС

Нови Сад, 16. јуна 2017.Одборничка група Демократске странке у Скупштини Новог Сада захтева...
Проглашена изборна листа Демократска странка – др Вељко Крстоношић (Фото: Градски одбор ДС Нови Сад)

Нови Сад: Проглашена изборна листа Демократска странка – др Вељко Крстоношић

Нови Сад, 14. марта 2016.Градска изборна комисија Новог Сада прогласила је изборну...
Аутобуси СНС паркирани на зеленим површинама у Новом Саду (Фото: Градски одбор ДС Нови Сад)

Грађани Новог Сада и Војводине за СНС грађани другог реда

Нови Сад, 19. децембра 2015.Председник Покрајинског одбора Демократске странке Мирослав Васин и председник Градског одбора...
Демократска странка

ДС Нови Сад: Митинг СНС-а путујући циркус

Нови Сад, 18. децембра 2015.Градски одбор Демократске странке Нови Сад оценио је да је митинг СНС "путујући циркус" који ће грађани врло брзо...
Демократска странка

ДС Нови Сад: Нови скандал градске власти, непосредна погодба уместо јавног конкурса

Нови Сад, 17. децембра 2015.Градски одбор Демократске странке (ДС) у Новом...