ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Грађани Новог Сада и Војводине за СНС грађани другог реда

- A +
Аутобуси СНС паркирани на зеленим површинама у Новом Саду (Фото: Градски одбор ДС Нови Сад) Нови Сад, 19. децембра 2015.

Председник Покрајинског одбора Демократске странке Мирослав Васин и председник Градског одбора Демократске странке у Новом Саду Вељко Крстоношић, одржали су конференцију за медије, поводом јучерашњег митинга Српске напредне странке која је још једном доказала да не поштује грађане Новог Сада и Покрајинску владу.

Председник Српске напредне странке Александар Вучић је на одржаном митингу Покрајинску владу назвао "политичким лењивцима и кибицерима", чиме је само потврдио да на демагошки начин води испразну политику у овој држави.

Председник Покрајинског одбора Демократске странке Мирослав Васин позвао је зато господина Вучића да уради за Републику Србију макар делић свега онога што је Покрајинска влада урадила за Војводину.

Поред свега осталог, Покрајинска влада се поноси са новим Ургентним центром КЦВ и новим делом Дечије болнице у Новом Саду, са 16 нових спортских хала, 8 позоришта, 8 базена, 48 домова културе, 75 реконструисаних верских објеката, 32 подигнуте или реконструисане предшколске установе, као и са 62 основне школе и 15 средњошколских објеката, 7 студентских домова и 4 дома за ученике.

Реконструисали смо 7 бања, подигли смо 1 "аква парк", 9 туристичких објеката на територији АПВ и још много тога су учинили "политички лењивци" за разлику од Владе Александра Вучића. Покрајинска влада је захваљујући свему томе, по извештајима Европске комисије, једна од најбољих регионалних влада у целој Европи и тиме се "политички лењивци" поносе.

Мирослав Васин је истакао да је јуче у Новом Саду одржан један много значајнији скуп од митинга Српске напредне странке, скуп пољопривредника и пољопривредних удружења, који протестују против усвајања закона о пољопривредном земљишту. То је, на жалост, за разлику од митинга Српске напредне странке, прошло без адекватног одјека, рекао је Васин.

Протести у Војводини трају месецима, али власт на то не реагује. Министарка пољопривреде и чланови републичке Владе се не појављују на овим скуповима за разлику од чланова Покрајинске владе који су јуче подржали усвојену одлуку пољопривредника, а то је да се позову сви посланици Скупштине Србије који су из Војводине, да не гласају за овај предлог закона.

Мирослав Васин је позвао Српску напредну странку да коначно изађе са програмом за Војводину, јер то обећавају већ две године, и да тиме покажу како они виде Војводину коју су покушали да уназаде скупштинским гласањем за укидање Електровојводине, укидање надлежности Војводине, против полагања пријемног испита на матерњим језицима, против ВАНУК-а и последњим гласањем, против амандмана о пољопривредном земљишту. Васин је за крај поставио питање: Ако се овако понашају као опозиција, како ће се понашати као власт?

Председник градског одбора Демократске странке у Новом Саду Вељко Крстоношић изјавио је да је јуче градска власт у Новом Саду својим понашањем још једном потврдила све оно што смо већ знали, а то је да су за њих, Новосађани грађани другог реда. Он је саопштио да је јуче било довољно бити симпатизер СНС, па да закон и правила понашања за вас не важе. Град је због митинга био блокиран, саобраћај преусмераван а полиција и комуналне службе нису реаговале на сва она кршења закона која су била евидентна.

Крстоношић је новинарима дао на увид фотографије на којима се види како су аутобуси СНС паркирани на зеленим површинама а да комуналне службе нису реаговале.

Све то је, како наводи Крстоношић, наставак онога што се дешавало на седници Скупштине града у четвртак, која је заказана само 24 сата пре заседања у неуобичајеном термину, у 18 часова, због наводне хитности и важности пројекта. Након јучерашњег дана видимо да ти разлози нису били адекватни већ је седница тада заказана да би уговори били потписани пре самог одржавања митинга странке а одборници нису могли да учествују у расправи по питањима која су се на тој седници нашла.

У Новом Саду ипак, за последње три године није урађен ни један капитални пројекат а Српска напредна странка је и јуче доказала да им мишљење одборника и грађана Новог Сада није важно, јер су они за њих, само грађани другог реда.

Покрајински одбор Демократске странке за Војводину

Повезане вести

Председник Покрајинског одбора Демократске странке за Војводину Мирослав Васин (www.vojvodina.gov.rs, архива)

ДС: Обуставити приватизацију Луке Нови Сад

Нови Сад, 18. новембра 2017.Лука Нови Сад има промет од преко милион тона робе годишње, статус луке од посебног европског значаја, представља бренд...
Председник Покрајинског одбора Демократске странке за Војводину Мирослав Васин (www.vojvodina.gov.rs, архива)

Васин: Војвођани немају ништа од СНС власти

Нови Сад, 15. новембра 2017.Председник Покрајинског одбора ДС Војводине Мирослав Васин изјавио је у Скупштини АП Војводине да након 15 месеци...
Демократска странка

Политичка подобност пресудна за избор директора школа

Нови Сад, 15. септембра 2017."Покрајинска влада поништава конкурсе и поставља кандидате који немају подршку ни колега, ни родитеља"...
Председник Покрајинског одбора Демократске странке за Војводину Мирослав Васин (www.vojvodina.gov.rs, архива)

Васин: Недопустиво смањење права националних заједница

Васин: Недопустиво смањење права националних заједницаНови Сад, 19. јуна 2017. Изјава Мирослава Васина, председника Покрајинског одбора ДС за Војводину: ...