ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Зајечарске демократе о писму Фашизам у Зајечару

- A +
Конференција за медије у Градском одбору Демократске странке у Зајечару (Фото: Градски одбор ДС Зајечар) Зајечар, 16. септембра 2015.

У просторијама Градског одбора Демократске странке у Зајечару одржана је конференција за медије поводом "Писма јавности - Фашизам у Зајечару" у коме је новинар Душан Војводић у преписци са глумцем Вујадином Милошевићем повезао Демократску странку са фашизмом и термином "Кристална ноћ".

Присутним новинарима се прва обратила Драгана Рашић, дипломирани социолог и потпредседница Градског одбора Демократске странке у Зајечару, која је оштро осудила помињање "Кристалне ноћи", као једног историјског и друштвеног догађаја у оваквом једном контексту и позвала на одговорност и једног и другог актера ове приче (јавне преписке између Вујадина Милошевића и Душана Војводића), пре свега из пијетета према жртвама и њиховим породицама.

"Није важно ни ко је почео ни како се тумачи 'Кристална ноћ', јер постоји само једно тумачење Кристалне ноћи, а оно је историјско", истакла је на конференцији за медије Драгана Рашић.

Након тога новинарима се обратио Милош Стојадиновић, председник Градског одбора ДС Зајечар, који је навео да ако у писму које носи наслов "Фашизам у Зајечару" шест пута поменете Демократску странку јасно говори да је мета напада поменутог новинара управо ова странка.

Он је додао да је да не види како би неко, осим из зле намере, могао да стави Демократску странку у контекст појаве каква је фашизам, када је управо та странка од свог оснивања била борац против ауторитарних режима.

Напоменуо је да је Демократска странка 1929. године изашла из владе када је краљ Александар увео диктатуру, да се 90-их ова странка борила против диктаторског режима Слободана Милошевића и да се и дан данас бори против пузеће диктатуре премијера Александра Вучића.

Затим је присутнима поставио питање, да ли је можда новинар направио грешку и желео да каже да се над Демократском странком спроводе фашистичке методе и истакао неке од догађаја из скорије прошлости: "Пребијање носиоца листе ДС у Мионици, суспендовање са посла носиоца листе ДС у Мајданпеку, батинаше у Великој плани".

"Демократска странка нема у својим редовима ни 'Пане' ни 'Зеље', ни црне џипове ни батинаше, ни лидере који су позивали на смрт 100 Муслимана за једног Србина", рекао је Стојадиновић.

На крају свог излагања затражио је извињење новинара Д.В. за овакво писмо и за помињање Демократске странке у контексту појаве каква је фашизам.

Последњи се новинарима обратио Саша Јовановић, одборник ДС у Скупштини града Зајечара који је новинарима скренуо пажњу на проблеме у граду.

Одговарајући на питања новинара, Милош Стојадиновић, председник градског одбора ДС-а у Зајечару, рекао је да Вујадин Милошевић није ни члан ни активиста Демократске странке, да је на митингу Демократске странке у Београду говорио на позив Демократске странке, у својству глумца који је отпуштен зато што је изнео свој став који је у супротности са ставом владајуће већине у Зајечару, а да је на митингу у Зајечару говорио на позив Бошка Ничића.

Одговарајући на питање да ли ће Вујадин Милошевић након свега поново наступати на митинзима Демократске странке, Стојадиновић је рекао да је то питање за Организациони одбор и сада већ Изборни штаб Демократске странке, али да према информацијама које он има - неће.

Градски одбор Демократске странке Зајечар

Повезане вести

Милош Стојадиновић (Фото: www.zajecaronline.com)

Милош Стојадиновић: За вртиће НЕМА ПАРА, али има 5 МИЛИОНА за кума Бошка Ничића!

Зајечар, 1. октобра 2017.Милош Стојадиновић, председник Градског одбора...
Демократска странка

ДС Зајечар: Градска власт неспособна да обезбеди бољи живот грађанима

Зајечар, 2. септембра 2015.Фабрика каблова у Зајечару ових дана врши попис опреме јер постаје све...
Демократска странка

ДС Зајечар: Бахато и немарно понашање челника градске управе

Зајечар, 21. јула 2015.У прошлонедељном маниру, челници градске управе Зајечара настављају бахато и немарно...
Конференција за медије Градског одбора Демократске странке у Зајечару (Фото: Градски одбор ДС Зајечар)

ДС Зајечар: Одлука о измештању јавних скупова неуставна и незаконита

Зајечар, 3. марта 2015.Поводом подношења иницијативе Уставном суду за оцену уставности Одлуке...
Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић у сусрету са грађанима у Зајечару (Фото сервис ДС)

''Из дана у дан доводимо нове инвеститоре, и тај посао не смемо да прекинемо''

Зајечар, 26. априла 2012.Председнички кандидат коалиције "Избор за бољи живот"...