ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

ДС Суботице тражи оставку градоначелника због Палићког језера

- A +
Демократска странкаСуботица, 17. децембра 2014.

Градски одбор Демократске странке затражио је оставку градоначелника Суботице Јенеа Маглаија, јер сматра да он није ништа урадио за решавање еколошке кризе Палићког језера.

"Неспособност и неодговорност градске власти најбоље доказује чињеница да иако је Влада Војводине за текућу 2014. годину обезбедила у буџету чак 55 милиона динара за потребе еколошке санације језера, током целе 2014. године суботичка власт није умела да потроши ни динар", навела је ДС у саопштењу за јавност.

Демократска странка је оценила да изјава Маглаија да је "изградња бање на Палићу глупост", показује или трагичну неспособност или намеру да се Палић још више девастира.

"У оба случаја, оставка је најмање што Јене Маглаи може да предузме за спас Палића", поручила је ДС.

На власти у Суботици је коалиција Савеза војвођанских Мађара, Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије.

Језеро Палић је тешко загађено фосфором и азотом из отпадних вода које се недовољно пречишћене уливају у језеро, а на дну се деценијама гомила такође токсичан муљ.

(Извор: Бета)

Повезане вести

Демократска странка

Саопштење ДС Суботица поводом иницијативе г. Маглаија

Суботица, 29. септембра 2017.Поводом извештавања појединих медија о исходу иницијативе Мађарског покрета, којом се захтевало од...
Члан Изборног штаба Демократске странке Драган Шутановац у разговору са члановима ДС и грађанима Суботице и Бајмока (Фото: Градски одбор ДС Суботица)

Шутановац у Суботици: Данас је част бити демократа

Суботица, 24. фебруара 2014.У оквиру предизборне кампање листе "Са Демократском странком за демократску Србију", члан Изборног штаба...
Кандидат за народног посланика листе ''Са Демократском странком за демократску Србију'' Оливер Дулић (Фото сервис ДС, архива)

Дулић: За две године ни динар из буџета Суботици

Суботица, 12. фебруара 2014.Кандидат за народног посланика листе "Са Демократском странком за демократску Србију" Оливер Дулић изјавио је...
Градоначелник Београда Драган Ђилас у обраћању медијима након састанка са градоначелником Суботице Модестом Дулићем (Фото: www.subotica.com)

Министарство финансија, супротно закону, узима паре градовима

Суботица, 21. августа 2013.Градоначелник Београда Драган Ђилас изјавио је да је Министарство финансија и привреде,...
Милош Давидовић, победник квалификационог такмичења у беседништву у част Зорана Ђинђића у Суботици

Милош Давидовић: Медијска хипермнезија

Суботица, 3. марта 2013.Ако медији одражавају нашу свакодневицу, рекло би се да на овом скученом Балканском полуострвцету, милиони људи сваког дана...