ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

ДС Зрењанин: Ко плаћа? Ти! Ко штеди? Ти! Ко троши? Они!

- A +
Акција Демократске странке Зрењанина против смањења плата и пензија (Фото: Градски одбор ДС Зрењанин)Зрењанин, 3. децембра 2014.

Активисти Демократске странке Зрењанина организовали су акцију под називом "КО ПЛАЋА? ТИ!", "КО ШТЕДИ? ТИ!", "КО ТРОШИ? ОНИ!". Акција је одржана испред просторија Демократске странке у центру Зрењанина, где су председник Градског одбора ДС Горан Каурић и бројни активисти ДС делили летке и сакупљали потписе петиције против смањења плата и пензија. Активисти ДС обавештавали су суграђане шта све плаћамо, односно на шта све ОНИ троше наше паре.

Присутним медијима обратио се Срђан Барац, члан Градског одбора ДС, који је истакао да се плате и пензије смањују као мере штедње док ВЛАДА истовремено повећава своје расходе и то оне за робе и услуге, трошкове кампање, субвенционисање јавних предузећа, субвенционисање кредита...

"Своју неодговорност и неспособност пребацују на леђа грађана. Уштеда планирана смањењем плата и пензија је мања од 370 милиона евра што је мање него што је само гувернерка Народне банке Србије изгубила у овој години својим неодговорним и несавесним радом, и за своју неспособност неће одговарати већ ће њој плата применом новог закона бити увећана за 40.000 динара.

Сума коју ми сви треба да уштедимо је мања него што само неколико тајкуна дугује за порез и, уместо да се на њима штеди, њима се нуде директорска места у јавним предузећима, а нама остављају да враћамо њихове дугове.

Акција Демократске странке Зрењанина против смањења плата и пензија (Фото: Градски одбор ДС Зрењанин)Дефицит у буџету Републике Србије је већи од очекиваног јер је влада повећала своје трошкове а приходи од акциза и ПДВ-а су смањени што значи да грађани мање троше јер мање и имају. Влада крајње безобзирно то занемарује и наставља да бахато троши и троши.

Што се тиче смањења пензија, Демократска странка сматра да су пензије стечена имовина пензионера коју су они поштено зарадили. Демократска странка је предложила амандман да се утврди темпо повраћаја средстава која им се тренутно умањују, јер је у супротном то пљачка. Наравно, амандман је одбијен.

Демократска странка је за штедњу, али се противи да се штеди на грађанима док Влада троши. Грађани морају бити последњи на којима ће се штедети. Демократска странка позива да Влада прва смањи своје трошкове и престане да запошљава страначке активисте, нека уведе ред у јавним предузећима, нека наплати порез од тајкуна, нека регулише сиву економију, па тек онда нек штеди на грађанима.

Да бисте утврдили ко говори истину, само погледајте око себе. Да ли знате неког ко се запослио од кад је на снази закон о забрани запошљавања у јавном сектору? Сви некога знамо и сви знамо преко кога се запослио - преко СНС-а. А сад погледајте да ли нам фали лекара? Да ли нам фали полицајаца? Одговор ћете сами пронаћи и видети ко говори истину!"

Градски одбор Демократске странке Зрењанин

Повезане вести

Одборница Демократске странке у Зрењанину Алиса Коцкар (Фото: Градски одбор ДС Зрењанин, архива)

ДС Зрењанин: Замислите да...

Зрењанин, 23. новембра 2016.Шеста седница Скупштине заказана је за 29. новембар. Власт је дочекала последњи тренутак да се заиста позабави проблемом јавних предузећа и сад...
Портпаролка Градског одбора Демократске странке Зрењанин Алиса Коцкар (Фото: Градски одбор ДС Зрењанин, архива)

ДС Зрењанин: Чија је одговорност?

Зрењанин, 8. јуна 2016.Демократе су на редовној конференцији за медије као поставиле питање како се борити против апатије и како грађанима може да се објасни да...
Портпаролка Градског одбора Демократске странке Зрењанин Алиса Коцкар (Фото: Градски одбор ДС Зрењанин, архива)

ДС Зрењанин: Нова-стара власт, а све по старом

Зрењанин, 1. јуна 2016.На редовној конференцији за медије Градског одбора Демократске странке у Зрењанину закључено је да ће ипак све...
Портпаролка Градског одбора Демократске странке Зрењанин Алиса Коцкар (Фото: Градски одбор ДС Зрењанин, архива)

Зрењанин: Како је прекршен закон на конститутивној седници скупштине

Зрењанин, 25. маја 2016.Јуче је одржана конститутивна седница Скупштине града Зрењанина о којој...