ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

ДС Владичин Хан против смањења пензија и плата

- A +
Прикупљање потписа за петицију против смањења пензија и плата у Владичином Хану (Фото: Општински одбор ДС Владичин Хан)Владичин Хан, 15. новембра 2014.

"Општински одбор Демократске странке Владичин Хан изражава највеће могуће противљење предвиђеним мерама Владе које се заснивају на планираном смањењу плата и пензија као решењу које би требало да допринесе изласку из кризе која је сваким новим даном све ближа кулминацији.

Сигурна сам да пензије нису нигде у свету смањене јер је то стечено право појединца, то је њихова 'лична својина' а не резултат 'нагодбе', преговора синдиката, власти и послодаваца. Пензију нама није нико дао и поклонио него смо је радом стекли и зато је она неотуђиво право наших суграђана.

Овим мерама се ствара уравниловка — кажњавање оних који су на основу рада и остварених примања стекли веће пензије.

У вези са платама у јавном сектору, посебно апелујемо на заштиту запослених у школству, правосуђу и здравству као стубовима државе и системски приступ решавању вишка запослених у јавном сектору где нико нема храбрости да каже да је приличан број тих партијских кадрова нефункционалан и беспотребан.

Решење, дакле, постоји а то је да се засуку рукави и реализују инвестиције у нова радна места, да се запосле људи, а када то буде тако, ефекти ће врло брзо да се мултипликују, зарађен новац ће грађани трошити, створиће се ланац у коме ће сви да имају користи. Наше учешће у локалној власти је посвећено том циљу, да с једне стране направимо регулаторни амбијент и да у складу са тим привучемо стране или домаће инвеститоре. Једино у томе видимо решење, све остало је дневна политичка демагогија", изјавила је председница Општинског одбора Демократске странке Владичин Хан Данијела Поповић за медије.

Општински одбор Демократске странке Владичин Хан

Повезане вести

Првопласиране беседнице на квалификационом такмичењу у беседништву у част Зорана Ђинђића у Владичином Хану, са чланицама жирија

У Владичином Хану најбоља беседница у част Зорана Ђинђића Александра Поповић

Владичин Хан, 28. фебруара 2015.За корак смо ближе полуфиналним такмичењима "Беседа у...
Александар Сенић, народни посланик Демократске странке и председник Одбора за пољопривреду, шумарство и водопривреду Народне скупштине Републике Србије (Фото сервис ДС, архива)

Александар Сенић са пољопривредницима у Владичином Хану

Владичин Хан, 18. јуна 2013.Александар Сенић, народни посланик Демократске странке и председник Одбора за пољопривреду,...
Потпредседник Демократске странке Драган Шутановац у разговору са грађанима Владичиног Хана (Танјуг)

Грађани 6. маја бирају између прошлости и будућности

Сурдулица, Владичин Хан, 10. априла 2012.Потпредседник Демократске странке Драган Шутановац изјавио је у Сурдулици да грађани 6. маја бирају...