ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Крагујевац: Потписивање петиције против смањења плата и пензија

- A +
Потписивање петиције против смањења плата и пензија у организацији Градског одбора Демократске странке у Крагујевцу (Извор: www.kragujevac.ds.org.rs)Крагујевац, 15. новембра 2014.

Градски одбор Демократске странке у Крагујевцу организовао је потписивање петиције за стављање ван снаге Закона о привременом уређивању исплате пензија и Закона о привременом уређивању основица за обрачун и исплату плата, односно, сталних примања код корисника јавних средстава.

Смањење плата и пензија производи штету за лични стандард и кућни буџет грађана, а не производи корист за боље стање у буџету. Непотребни расходи у буџету нису плате и пензије, него лоше пословање јавних предузећа, страначко запошљавање, велике субвенције јавном сектору и одсуство реформе ПИО и РЗЗО. То су реформе које треба да створе уштеде и обезбеде сигурност исплате пензија.

Десет месеци је на снази био солидарни порез којим је од зарада наших грађана одузимано 10 милијарди динара. Истовремено, Влада је повећала своје расходе за 9 милијарди динара, а приходи су смањени за 3 милијарде динара.

"Не пристајемо да се мере штедње односе само на грађане, док Влада све више троши, и зато смо данас на територијама месних заједница 1. мај, Лепеница, Аеродром и Бресница организовали штандове на којима ће грађани својим потписима подржати петицију којом се захтева да се ван снаге стави одлука о смањењу плата и пензија", истакла је у свом обраћању медијима потпредседница Градског одбора ДС Крагујевац др Јасмина Предојевић Симовић.

Да би се прикупио потребан број потписа, активисти Демократске странке ће и наредних дана организовати штандове на више локација у граду, како би петиција што пре ушла у скупштинску процедуру.

(Извор: www.kragujevac.ds.org.rs)

Повезане вести

Конференција за медије коалиције Заједно за Крагујевац (Фото: Градски одбор ДС Крагујевац)

Крагујевац: Коалиција Заједно за Крагујевац једина права опозиција

Крагујевац, 20. маја 2016.У новом сазиву градског парламента једина права опозиција биће у редовима...
Конференција за медије изборне листе Верољуб Верко Стевановић – Заједно за Крагујевац, Демократска странка, ЗЗШ (Фото: Градски одбор ДС Крагујевац)

ДС-ЗЗШ: Грађани у недељу бирају између две јасне опције

Крагујевац, 21. априла 2016.Представници листе Верољуб Верко Стевановић Заједно за Крагујевац (Демократска странка, ЗЗШ) још...
Конференција за медије изборне листе Верољуб Верко Стевановић – Заједно за Крагујевац, Демократска странка, ЗЗШ (Фото: Градски одбор ДС Крагујевац)

ДС-ЗЗШ: 24. априла крај понижавања грађана Крагујевца

Крагујевац, 5. априла 2016.Српска напредна странка, иако има и локалну и републичку власт, није успела да сачува статус...
Конференција за медије изборне листе Верољуб Верко Стевановић – Заједно за Крагујевац (Фото: Градски одбор ДС Крагујевац)

Крагујевац: Подршка коалицији ДС-ЗЗШ

Крагујевац, 1. априла 2016.Бивши одборник и шеф Одборничког клуба ЛДП-а (2012-2014) Марко Николић подржао је изборну листу Верољуб Верко Стевановић – Заједно...
Конференција за медије у Градском одбору Демократске странке у Крагујевцу (Фото: www.kragujevac.ds.org.rs)

Заједно за Крагујевац: Искрени договор са грађанима Крагујевца

Крагујевац, 18. марта 2016."У име изборног штаба и целог победничког тима Демократске странке и Заједно за...