ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Дулић: За две године ни динар из буџета Суботици

- A +
Кандидат за народног посланика листе ''Са Демократском странком за демократску Србију'' Оливер Дулић (Фото сервис ДС, архива)Суботица, 12. фебруара 2014.

Кандидат за народног посланика листе "Са Демократском странком за демократску Србију" Оливер Дулић изјавио је да је током власти Демократске странке у Суботицу уложено три милијарде динара, док у последње две године из републичког буџета није уложен ни динар.

Он је на конференцији за медије у Суботици изјавио да је од 2008. до 2012. године, захваљујући раду ДС и њених партнера, у овај град ушло преко три милијарде динара инвестиција из републичког и покрајинског буџета.

Он је оценио да је листа реализованих пројеката је дугачка, истичући примере базена у насељу Прозивка, индустријске зоне, обилазнице, бројних комуналних пројеката и инфраструктуре на Палићу.

"Све то је рађено управо захваљујући нама Суботичанима који смо у име Суботичана били на позицијама на покрајинском и републичком нивоу. Поставља се логично питање шта се десило у протекле две године и због чега готово ни један динар из републичког буџета није дошао у овај град", рекао је Дулић.

Он је такође оценио да је у том периоду "Суботица била шампион у привлачењу страних инвестиција" јер је у град доведено неколико најјачих инвеститора тих година долазили у Србију.

"Суботици требају јаки људи који ће их заступати и који ће покушавати да истакну све оне компаративне предности које су неопходне да би поново постала град у којем је стопа запослености висока и у ком живе срећни и задовољни људи" – рекао је Дулић.

Говорећи о предстојећим изборима, Дулић је рекао да грађани, када се изјашњавају и шаљу своје представнике "морају да бирају људе који су способни да овоме граду врате", рекавши како верује да је ДС то радио на "најбољи могући начин" и да због тога заслужује поверење.

Он је такође оценио да ДС на изборе излази као странка која је "прошла кроз пакао демонизације", да је преживела криминализацију њених чланова, као и монтиране политичке процесе.

Што се тиче актуелне Владе Србије, Дулић је оценио да "не постоји ни једна област живота у којој је направљен напредак".

"У две године, колико воде земљу, осим много обећања, бруталне злоупотребе медија у циљу криминализације политичких противника и обесмишљавања свега што је рађено пре тога, готово да се ништа није десило. У свим сферама друштва је ситуација тежа него што је била" – сматра Дулић.

(Извор: Танјуг)

Повезане вести

Демократска странка

Саопштење ДС Суботица поводом иницијативе г. Маглаија

Суботица, 29. септембра 2017.Поводом извештавања појединих медија о исходу иницијативе Мађарског покрета, којом се захтевало од...
Демократска странка

ДС Суботице тражи оставку градоначелника због Палићког језера

Суботица, 17. децембра 2014.Градски одбор Демократске странке затражио је оставку градоначелника Суботице Јенеа...
Члан Изборног штаба Демократске странке Драган Шутановац у разговору са члановима ДС и грађанима Суботице и Бајмока (Фото: Градски одбор ДС Суботица)

Шутановац у Суботици: Данас је част бити демократа

Суботица, 24. фебруара 2014.У оквиру предизборне кампање листе "Са Демократском странком за демократску Србију", члан Изборног штаба...
Градоначелник Београда Драган Ђилас у обраћању медијима након састанка са градоначелником Суботице Модестом Дулићем (Фото: www.subotica.com)

Министарство финансија, супротно закону, узима паре градовима

Суботица, 21. августа 2013.Градоначелник Београда Драган Ђилас изјавио је да је Министарство финансија и привреде,...
Милош Давидовић, победник квалификационог такмичења у беседништву у част Зорана Ђинђића у Суботици

Милош Давидовић: Медијска хипермнезија

Суботица, 3. марта 2013.Ако медији одражавају нашу свакодневицу, рекло би се да на овом скученом Балканском полуострвцету, милиони људи сваког дана...